• Over ons
  • Mijn Account
  • Contact
  • Vragen? Bel ons: 020 659 8770
 

GRATIS VERZENDING
v.a. € 150,-

 

VEILIG BETALEN
betaal veilig met IDEAL

Mijn winkelwagen

items in uw mandje

Kniebrace Bauerfeind GenuPoint patellabrace

Beschikbaarheid: In voorraad

Advies prijs: € 39,95

Nu voor: € 34,95

 De GenuPoint Patellabrace vermindert de pijn bij kniepeesontsteking, Jumper's knee en Osgood-Schlatter. De GenuPoint drukt met vier gel drukpunten op de kniepees en ondersteunt de patella (knieschijf). Op deze manier wordt de aanhechting van de bovenbeenspier ontlast en vermindert de trekkracht op het onderbeen. De GenuPoint is te gebruiken bij onder andere een kniepeesontsteking, Jumper's knee en de zieke van Osgood Schatter.

* Verplichte velden

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Meer afbeeldingen

Details

Wanneer u last heeft van een stekende pijn onder de knie dan kan een GenuPoint ® patellabrace helpen.  Deze drukt met vier gel-drukpunten op de kniepees en ondersteunt de patella (knieschijf). Op deze manier wordt de aanhechting van de bovenbeenspier ontlast en vermindert de trekkracht op het onderbeen. 

De GenuPoint® is te gebruiken bij onder andere een kniepeesontsteking, Jumper’s knee en de ziekte van Osgood Schlatter(komt veel voor bij kinderen) . De kniepeesbandage bestaat uit huidvriendelijk materiaal, gecombineerd met een fijn en niet irriterend klittenband. Door de perfecte pasvorm van de GenuPoint® blijft deze tijdens het bewegen altijd op de juiste positie zitten. De GenuPoint® is verkrijgbaar in drie maten.

Opmeten: met een centimeter de omtrek onder de knie meten zie maatschema

Indicaties

Vermindert pijn bij:

  • Kniepeesontsteking
  • Jumper's knee
  • Osgood-Schlatter 

Knieklachten zijn, na nek- en rugklachten, de meest voorkomende klachten van het bewegingsapparaat. De incidentie van alle knieklachten bedraagt 13,7 en de prevalentie 19,0 per 1000 personen per jaar. De incidentie van knieklachten bij kinderen van 5 tot 14 jaar is 11 per 1.000 patiënten per jaar. In de leeftijdscategorie 15 tot 24 jaar is de incidentie bij jongens 17 en bij meisjes 13 per 1.000 patiënten per jaar.

De meest gestelde diagnosen bij kinderen en adolescenten zijn aandoeningen aan de voorzijde van de knie, zoals het patellofemorale pijnsyndroom, de jumper’s knee en de ziekte van Osgood-Schlatter.

Osgood-Schlatter
Pijnklachten van de knie bij kinderen en adolescenten doen zich in de meeste gevallen voor aan de voorzijde van de knie. Bij de ziekte van Osgood-Schlatter is de pijn gelokaliseerd ter hoogte van de tuberositas tibiae, waar ook een zwelling kan ontstaan. De aandoening is gerelateerd aan de groeispurt en komt vaker voor bij actief sportende kinderen en dan vooral bij jongens. Verondersteld wordt dat de aandoening het gevolg is van herhaalde tractie van de patellapees ter hoogte van de tuberositas tibiae. Het patellofemorale pijnsyndroom komt vaker voor bij meisjes en gaat gepaard met kniepijn achter, onder of rondom de patella. De aandoening komt soms dubbelzijdig voor. De pijn is vooral aanwezig tijdens en na belasting (sport of traplopen) en bij zitten met gebogen knieën.

Jumper's knee
De jumper's knee is een blessure van de knie, waarbij de patellapees is aangedaan. Patiënten geven aan dat de pijn gelokaliseerd is aan de voorzijde van de knie, veelal na belasting. De aanhechting van de patellapees. Sportbeoefening waarbij veel gesprongen wordt (zoals volleybal of basketbal), is veelal verantwoordelijk voor het ontstaan ervan. De jumper’s knee heeft in principe een gunstige prognose. Bij atleten kunnen echter langdurig milde klachten blijven bestaan. 


Extra informatie

Merk Bauerfeind

Schrijf uw eigen beoordeling

U plaatst een beoordeling over: Kniebrace Bauerfeind GenuPoint patellabrace

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Prijs
Kwaliteit